Retourbeleid en terugbetalingen

RETOURBELEID

Uiteraard gaan wij er vanuit dat jij alles grondig hebt overwogen om over te gaan tot de bestelling van een uniek Fleur Zefa juweel. Maar er kan natuurlijk altijd iets mislopen. Daarom zetten we hieronder even alles op een rij wat je moet weten over het Fleur Zefa retourbeleid.

Je kan binnen de 14 dagen, vanaf de datum van levering, je aangekochte producten gratis ruilen of retourneren, tenzij het over een gepersonaliseerd item gaat. Het retourrecht vervalt bij gepersonaliseerde items. Is er echt een probleem? Neem dan contact op met ons via info@fleurzefa.com

Als er 14 dagen zijn verstreken sinds de levering van jouw aankoop, kunnen we je helaas geen terugbetaling of omruiling aanbieden.

Om in aanmerking te komen voor een retourzending moet je artikel aan de onderstaande voorwaarden voldoen:

  • Ongebruikt zijn
  • De juwelen mogen geen tekenen vertonen van gebruik. (krassen, sleet…)
    Wij controleren dat grondig.
  • Ze moeten in dezelfde staat verkeren als waarin je ze hebt ontvangen.
  • Labels of certificaten dienen zich in perfecte staat bevinden.
  • Het moet in de originele verpakking terug verzonden worden. (Fleur Zefa doosje incl. mogelijke certificaten)

Wat verstaan we onder gepersonaliseerde items:
Een gepersonaliseerd item: bijvoorbeeld een ring specifiek op jouw maat gemaakt, een gravure in een juweel, juweel met stempels naar eigen keuze, een juweel samengesteld op maat (met stenen/ontwerp naar jouw keuze) kan niet geretourneerd of geruild worden. Is er echt een probleem? Dan proberen we samen tot de juiste oplossing te komen.

Bij beschadigingen, contacteer ons binnen de 48 uren na ontvangst van je artikelen en we kijken naar een oplossing.

Mail naar info@fleurzefa.com voor een retouraanvraag.

Artikelen gekocht in solden of pre-order, worden enkel geruild voor een ander artikel of een cadeaubon van dezelfde waarde. Ze worden niet terugbetaald.

Retours dienen te worden teruggestuurd naar:

Fleur Zefa Broes
Italiëlei 56
2000 Antwerpen 

Extra niet-retourneerbare artikelen:

  • Cadeaubonnen

 

TERUGBETALING
Zodra jouw retourzending is ontvangen en gecontroleerd, sturen we jou een e-mail om je te informeren dat wij jouw geretourneerde artikel hebben ontvangen. We zullen je ook op de hoogte brengen van je terugbetaling.

Als de geretourneerde artikelen voldoen aan de vooropgestelde voorwaarden, dan wordt je terugbetaling verwerkt binnen een bepaald aantal dagen. Dat hangt af van je bank of betalingskeuze (bv. Paypal, Creditcard…).

TE LATE OF ONTBREKENDE TERUGBETALINGEN
Als je nog geen terugbetaling hebt ontvangen, controleer dan eerst je bankrekening opnieuw.

Neem dan contact op met je creditcardmaatschappij, het kan enige tijd duren voordat jouw terugbetaling officieel is gepost.

Neem vervolgens contact op met je bank. Vaak is er enige verwerkingstijd voordat een terugbetaling verwerkt is.

Als je dit allemaal hebt gedaan en je hebt nog steeds je terugbetaling niet ontvangen, neem dan contact met ons op via info@fleurzefa.com.

RUILEN
Wij vervangen alleen artikelen als deze defect of beschadigd zijn of als je een andere maat wenst (ring, lengte ketting,… bij een niet gepersonaliseerd item). Als je het artikel wil omruilen voor hetzelfde artikel, stuur dan een e-mail naar info@fleurzefa.com en stuur uw artikel naar:

Fleur Zefa Broes
Italiëlei 56
2000 Antwerpen
België

Bij een omruiling is de koper verantwoordelijk voor de verzendkosten. Bij duidelijke productiefouten aan het artikel, zullen wij je een verzendlabel toesturen.  

CADEAUBONNEN
Cadeaubonnen kunnen niet geruild worden.
Is je bon vervallen of heb je een vraag? Mail dan naar info@fleurzefa.com