FAQ - Veelgestelde vragen

Waar worden de juwelen van Fleur Zefa gemaakt?

 • De juwelen van Fleur Zefa worden in haar eigen atelier gemaakt in België, Antwerpen. Als Fleur moet samenwerken met andere ateliers doet ze dat ook steeds lokaal in Antwerpen.
  Onderdelen, zoals slotjes, creolen en andere onderdelen die aangekocht worden, worden ook in Benelux of Europa aangekocht. Zij voldoen aan de hoogste standaarden. Meestal komen zij van gerecycleerde bron.

  Parels, half-edelstenen worden ook lokaal aangekocht bij betrouwbare handelaars. Net zoals edelstenen: zij worden aangekocht bij handelaars met jarenlange ervaring die over certificaten van ethische handel beschikken.

Met welke materialen werkt Fleur Zefa.

 • Bij Fleur Zefa wordt er gewerkt met sterling Zilver (AG 925), Argentium Zilver (AG 935), Goud (14k, 18k..).
  Zilveren juwelen kunnen verguld (18k) of gerhodineerd worden.
 • Vergulden is het aanbrengen van een klein goudlaagje over een zilveren juweel. Dat proces gebeurt in een Antwerps atelier met jarenlange ervaring.
 • Rhodineren is het aanbrengen van een laagje rhodium over een zilveren of gouden (meestal wit goud) juweel om oxidatie en verkleuring tegen te gaan. De zilveren juwelen van Fleur Zefa zijn niet standaard gerhodineerd.

Wat is een meesterstempel? Heeft Fleur Zefa een meesterstempel?

 • Ja, Fleur Zefa is ingeschreven bij de Koninklijke Munt van België en heeft een meesterstempel. Een meesterstempel is een stempel die de goudsmid of zilversmid identificeert. Elke meesterstempel is uniek, elke goudsmid die een stempel heeft, heeft zijn eigen stempel met eigen tekening. De meesterstempel is vergezeld van de gehaltestempel (Ag 925, Au 750,..) in een juweel.

Kan ik een juweel op maat laten maken?

 • Dat kan, binnen de stijl van Fleur Zefa. Een juweel op maat kan vanaf €150. (ontwerp/opstartkost). Daar komen de materiaalkosten nog bij en eventuele extra werkuren. Wij zullen hier steeds transparant over communiceren. Waarom deze prijs? Bij een juweel op maat moet er veel getest en bijgeschaafd worden door de kunstenaar/ambachtsvrouw. Ook al hebt u zelf een idee of ontwerp, het omzetten naar een fysiek zilver/gouden juweel vergt veel tijd, inzicht en kennis.

Kan ik een bestaand Fleur Zefa juweel laten personaliseren?

 • Ja dat kan indien het technisch mogelijk is. Neem contact op via de contactpagina als de mogelijkheid nog niet bij de opties in de webshop staat. We berekenen voor u de meerprijs van het juweel voor de personalisatie en sturen u de prijsberekening door.

  Mijn Fleur Zefa juweel is stuk? Wat nu?

  • Neem contact met ons op via de contactpagina. We bekijken of we het juweel kunnen herstellen of een onderdeel kunnen bijmaken.

  Ik ben een onderdeel van mijn Fleur Zefa juweel kwijtgeraakt, wat nu?

  • Onderdelen kunnen bijgemaakt worden. Neem contact met ons op via de contactpagina en bekijken of we het specifieke onderdeel kunnen bijmaken. We geven eerst een prijsberekening door. Fleur Zefa is een slow en fair fashion merk. Wij willen dat u uw juweel zo lang mogelijk bij u kunt dragen.

  Ik ben een oorbel van een paar kwijtgeraakt, wat nu?

  • Neem contact op via de contactpagina. Wij maken graag 1 oorbel voor u bij. Wij sturen eerst een prijsberekening naar u door. Wij willen dat u uw paar zo lang mogelijk kunt dragen.

  Ik ken mijn ringmaat niet. Ik ken de ringmaat van mijn partner niet. Wat nu?

  • Om uw eigen ringmaat op te meten kunt u een afspraak maken. Neem contact op via de contactpagina.
  • Koopt u een ring voor een geliefde? Dan is de ringmaat toch zeer belangrijk. Indien mogelijk, breng een ring mee die al goed past bij uw partner. Zo kunnen wij de maat opmeten. Heeft uw partner geen andere ring ter referentie? Dan raadt Fleur Zefa u aan om samen de maat te komen opmeten. 

  Kan ik ook uit het buitenland bestellen?

  • Ja, dat kan. Hieronder vindt u een standaard lijst van de landen waar naar verzonden wordt. Staat uw land er niet bij? Neem dan contact op via de contactpagina.

  Naar welke landen verzendt Fleur Zefa pakketten via de webshop?

  • Alle landen binnen de Europese Economische Ruimte:
   België; Bulgarije; Cyprus; Denemarken; Duitsland; Estland; Finland; Frankrijk; Griekenland; Hongarije; Ierland; IJsland; Italië; Kroatië; Letland; Liechtenstein; Litouwen; Luxemburg; Malta; Nederland;  Noorwegen; Oostenrijk; Polen; Portugal; Roemenië; Slovenië; Slowakije; Spanje;  Tsjechië; Zweden

  Wat als ik niet in de EU woon en ik bij Fleur Zefa wil bestellen?

  • Neem contact op via de contactpagina. Aangezien de verzendkosten duurder zullen zijn, kan u overwegen om samen met enkele vrienden te bestellen. Eventuele douanekosten worden door de ontvanger betaald.